Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krokiety z ryżu, ryby i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciekawe połączenie smaków

Krokiety z ryżu, ryby i marchewki

Składniki:

Krokiety z ryżu, ryby i marchewki

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z ryżu, ryby i marchewki
Do garnka wlać wodę, dodać kostki bulionowe, zagotować, włożyć ryż i obraną marchew, ugotować, odcedzić, ostudzić. Następnie do ryżu dodać 2 jajka, koperek, rozdrobnioną rybę, utartą na tarce o dużych otworach marchew, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Formować wałeczki o średnicy 3 cm, panierować w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, połączonym z masłem. Podawać z surówką.