Sposób przygotowania:
Krokiety z serem i pieczarkami
Ciasto:
Składniki na ciosto dokłądnie wymieszaj. Wylewaj porcjami na rozgrzany olej i smaż z obu stron naleśniki. Pozostaw je pod przykryciem.
Farsz:
Pieczarki, oczyść, pokrój, podsmaż na masełku z cebulką. Gdy ostygnie dodaj starty ser. Dopraw i zemlij. Dodaj jajko i wymieszaj.
Na środek naleśników nałóż farsz i formuj krokiety. Jajko lekko ubij. Panieruj krokiety w jajku i bułce. Smaż z każdej strony na rozgrzanym maśle na złoty kolor.
Smacznego!:-)
Składniki na ciosto dokłądnie wymieszaj. Wylewaj porcjami na rozgrzany olej i smaż z obu stron naleśniki. Pozostaw je pod przykryciem.
Farsz:
Pieczarki, oczyść, pokrój, podsmaż na masełku z cebulką. Gdy ostygnie dodaj starty ser. Dopraw i zemlij. Dodaj jajko i wymieszaj.
Na środek naleśników nałóż farsz i formuj krokiety. Jajko lekko ubij. Panieruj krokiety w jajku i bułce. Smaż z każdej strony na rozgrzanym maśle na złoty kolor.
Smacznego!:-)
Natala1210