Sposób przygotowania:
Krokiety z serem, wędlinką i papryką
Składniki na ciasto łączymy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy i konsystencji niezbyt gęstej śmietany. Jeśli będzie za rzadkie, dodać trochę mąki, jeśli za gęste, dolać odrobinę mleka. Usmażyć naleśniki na patelni. Na tak usmażone, lekko ciepłe naleśniki, kładziemy plasterek sera żółtego i dwa plasterki wędliny, a na nie w poprzek kładziemy dwa średnio-grube paski papryki. Zawijamy bok po lewej i prawej na raz ok. 2 cm, a następnie od góry składamy na trzy razy. Obtaczamy w jajku z odrobiną Vegety i w bułce tartej i smażymy na oleju, rumieniąc lekko z obu stron. Tak postępujemy z każdym naleśnikiem. Najlepiej smakują tuż po usmażeniu, ciepłe, z rozpływającym się w ustach serem.
Natala1210
Sarenka
kinga
msewka
A mi jedno i drugie.5
rita
wioletta_koziel