Sposób przygotowania:
Krokiety z warzywami
Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić w kostkę. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w ćwierć-plasterki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Wędlinę pokroić w kostkę. Na łyżce oleju przesmażyć cebulę, dodać pokrojoną wędlinę, smażyć 2 minuty. Następnie dodać paprykę i pokrojoną w kawałki cukinię. smażyć chwilę aż warzywa zmiękną. Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach i wymieszać z przestudzonym farszem. Doprawić sola i pieprzem. Na naleśniki nakładać farsz. Zwinąć. Naleśniki zanurzać w jajku rozmąconym z mlekiem, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor na oleju. Krokiety z warzywami najlepiej smakują z dodatkiem sosu czosnkowego lub tzatziki. Można je podać także z surówką.