Sposób przygotowania:
Królewiec
Z mąki, margaryny, jajka, cukru, miodu i sody oczyszczonej zagniatamy ciasto. Dzielimy na pół i pieczemy dwa placki. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Biszkopt: do ubitych na sztywno białek, stopniowo wsypujemy cukier, żółtka. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy z masą jajeczną. Biszkopt pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Krem: 1/2 szklankę mleka odlewamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z oba cukrami (ja zamiast cukru waniliowego dodałam prawdziwą wanilię). Mieszamy. W pozostałym mleku mieszamy obie mąki i wlewamy do wrzącego mleka. Mieszamy aż budyń zgęstnieje. Masło ucieramy na puch, dodajemy do niego zimny budyń, ucieramy. Polewa czekoladowa: margarynę roztapiamy, dodajemy kakao, cukier puder i mleko. Mieszamy. Ciasto przekładamy: ciasto miodowe-1/2 część kremu-biszkopt-1/2 część kremu-ciasto miodowe-gorąca polewa czekoladowa.