Sposób przygotowania:
Królewski miodownik
Ciasto miodowe: Mąkę przesiać na stolnicę wymieszać z sodą dodać płynny miód jajka mleko szczyptę przyprawy do piernika oraz margarynę,wsypać cukier zagnieść ciasto.Podzielić na dwie częsci. jedną częścią ciasta wylepić blaszkę o wym 29/35 wyłożoną wcześniej pergaminem do pieczenia.Wstawić do nagrzanego do 170*c piekarnika i piec 15 minut.Tak samo upiec drugie ciasto.Biaszkopt: Jajka zmiksować na białą puszystą masę z cukrem,mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce do masy jajecznej cały czas mieszając.Tak przygotowany biszkopt wylać do tej samej blaszki w której piekliśmy ciasto miodowe wstawić do piekarnika i piec 25 minut w temp 160*c.Po upieczeniu wystudzić na kratce kuchennej.Masa budyniowa: W częsci mleka rozrobić mikserem mąkę.pozostałe mleko zagotować z cukrem,dodać rozrobiona mąkę,ugotować budyń. Odstawić do wystygniecia. Margarynę utrzeć na puch dodać po łyżce zimnego budyniu kilka kropli olejku migdałowego i utrzeć puszysty krem. Przełożenie: Jeden płat ciasta miodowego przełożyć powidłami śliwkowymi nałożyc połowę kremu budyniowego przykryć biszkoptem nałożyć resztę kremu i przykryć plackiem miodowym.Udekorować polewą czekoladową ciasto i odstawić na 2-3 dni w chłodne miejsce wtedy placki miodowe zmiękną i ciasto nabiera charakteru:)