Sposób przygotowania:
Królik
Królika nacieramy wszystkimi przyprawami i środek królika wypełniamy: leśnymi grzybami cebulą i skrapiamy octem balsamicznym (spinamy wykałaczkami) tak przygotowane mięsko odstawiamy na kilkanaście godzin do lodówki. Grzyby zalewamy wrzątkiem z dodatkiem kostki rosołowej i zostawiamy też na kilkanaście godzin. Na drugi dzień królika porcjujemy i obsmażamy na oliwce po czym przekładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy około 30 min. mięso wyciągamy z garnka. Do powstałego króliczego buliony dodajemy zeszkloną na patelni cebule, marchewkę i grzyby pokrojone w paseczki (składniki sosu mają mieć twardawą konsystencje). na koniec ścieramy gałkę (1 mała lub ½ dużej) dodajemy papryczki, śmietanę,zieleninę (koperek i natkę) i karmel to wszystko jeszcze gotujemy jakieś 15 min. - przed podanie mięsko odsmażamy na maśle czosnkowym. - podajemy z brokułami gotowanymi na parze.
więcej zdjęć potrawy:
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=220#p220
więcej zdjęć potrawy:
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=220#p220
zuzi
pinecha