Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Królik duszony w winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pokrajać bakłażany na ćwiartki wzdłuz i raz w poprzek, posolić i zostawić na

Królik duszony w winie

Składniki:

Królik duszony w winie

 

Sposób przygotowania:

Królik duszony w winie
Pokrajać bakłażany na ćwiartki wzdłuz i raz w poprzek, posolić i zostawić na godzinę. Przesmażyc pokrajany bekon, dodać masło i na tym obrumienić królika, dodać obrane pomidory bez pestek, czosnek, sól, pieprz i tymianek. Dolać wino i pogotować aby zredukować wino do połowy. Dodać tyle wody lub bulionu aby pokryć królika i pod przykryciem dusić 1/2 godz, dodac odsączone bakłażany i gotowac jeszcze 20 minut, dodac paprykę pokrajaną w paski (oczyszczoną bez pestek). pogotować chwileczkę, podawać bardzo gorące.