Sposób przygotowania:
Kuleczki wieprzowe z salsą z ananasa
Przygotować salsę z ananasa: obranego, pozbawionego środka ananasa posiekać w drobną kostkę, dodać pozostałe składniki, wymieszać i odstawić do lodówki.
Kuleczki: Mięso włożyć do miski i dodać skórkę z limonki, sos rybny i sojowy, czosnek i imbir, posiekaną papryczkę, jajka i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać rękoma ( dobrze to robić w rękawiczkach).
Z masy uformować małe kotleciki (kulki wielkości dużego orzecha włoskiego), posmarować oliwą/olejem i odstawić do lodówki na 30 minut.
Piec na mocno rozgrzanym grillu. Podawać polane sosem, na listkach sałaty, z salsą z ananasa.
Kuleczki: Mięso włożyć do miski i dodać skórkę z limonki, sos rybny i sojowy, czosnek i imbir, posiekaną papryczkę, jajka i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać rękoma ( dobrze to robić w rękawiczkach).
Z masy uformować małe kotleciki (kulki wielkości dużego orzecha włoskiego), posmarować oliwą/olejem i odstawić do lodówki na 30 minut.
Piec na mocno rozgrzanym grillu. Podawać polane sosem, na listkach sałaty, z salsą z ananasa.