Sposób przygotowania:
Kulki z pieczarkami
Cebulę (jedną) obrać z łupinek, drobno posiekać. Mięso dokładnie wymieszać z posiekaną cebulą, pokrojonymi w kostkę pieczarkami, natką i szczypiorkiem a także startym żółtym serem i koncentratem, przyprawić solą i pieprzem. Z masy formować małe kulki i smażyć na oleju 10 min.
Przygotować sos: posiekaną cebulę i czosnek smażyć na oleju 5 min, dodać pomidory oraz oregano. Całość przyprawić solą, pieprzem i podgrzać. Włożyć do sosu usmażone kulki. Podawać z grubym makaronem lub ryżem
Przygotować sos: posiekaną cebulę i czosnek smażyć na oleju 5 min, dodać pomidory oraz oregano. Całość przyprawić solą, pieprzem i podgrzać. Włożyć do sosu usmażone kulki. Podawać z grubym makaronem lub ryżem