Sposób przygotowania:
Kurczak Malibu Daniela
Kurczaka pociąć na kawałki . Natrzeć solą , pieprzem , papryką, skropić sosem sojowym i sosem słodko –kwaśnym chilii , oliwą , posypać płatkami migdałów .Zostawić w lodówce na 2 godziny . Usmażyć na mieszance oliwy z masłem .Podlać Malibu i dusić na średnim ogniu do miękkości .
Ugotować na sypko ryż . Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy . Wlać bulion . Włożyć ryż , odsączoną kukurydzę . Dodać kurkumę . Dobrze wymieszać . Włożyć masło . Chwilę dusić by ryż wchłonął bulion .
Seler , marchew, jabłko umyć , obrać . Utrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach .Wymieszać .Skropić sokiem z cytryny. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i zostawić na 10 minut , odsączyć , dodać do warzyw . Dodać śmietanę . Doprawić solą , pieprzem i cukrem do smaku
Ugotować na sypko ryż . Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy . Wlać bulion . Włożyć ryż , odsączoną kukurydzę . Dodać kurkumę . Dobrze wymieszać . Włożyć masło . Chwilę dusić by ryż wchłonął bulion .
Seler , marchew, jabłko umyć , obrać . Utrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach .Wymieszać .Skropić sokiem z cytryny. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i zostawić na 10 minut , odsączyć , dodać do warzyw . Dodać śmietanę . Doprawić solą , pieprzem i cukrem do smaku
Sarenka