Sposób przygotowania:
Kurczak nadziany migdałami
Bułkę moczymy w mleku i odciskamy.Siekamy wątróbkę,1/2 pęczka natki i migdały.Zagniatamy je z bułką i żółtkiem oraz rodzynkami.Mieszamy olej z solą,pieprzem i papryką.Nacieramy nim kurczaka od środka i na wierzchu.Napełniamy tuszkę farszem i zszywamy ją.Układamy na blaszce z połówkami cebuli i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 200*C.Często polewamy rosołem.+++Gotujemy obrane ziemniaki,cedzimy i posypujemy resztą posiekanej natki pietruszki.+++Sałatę rwiemy na kawałeczki.śmietanę doprawiamy solą,pieprzem,cukrem i octem winnym.Polewamy tą śmietaną sałatę.+++Przecedzamy sos z pieczenia,mieszamy z kremówką i doprowadzamy do wrzenia.Zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.+++Kurczaka układamy na 1 półmisku razem z ziemniakami.Podajemy z sałatą i sosem.Smacznego!!!