Sposób przygotowania:
Kurczak w bułce tartej
Obsmażamy posiekaną marchew i 1/2 selera w 3 łyżkach oleju.Dodajemy do nich czosnek oraz pieczarki pokrojone w kosteczkę.
Doprawiamy solą i pieprzem a następnie smażymy 15 minut.Kroimy mięso na kawałki,otaczamy je w mące , jajku z solą i pieprzem oraz
bułką tartą zmieszaną z parmezanem i natką pietruszki. (100g bułki, 40g parmezanu).smażymy na oleju.
W 3 łyżkach mleka rozpuszczamy serek topiony i polewamy tym warzywa.Podajemy kurczaka z sosem i z warzywami.Smacznego!
Doprawiamy solą i pieprzem a następnie smażymy 15 minut.Kroimy mięso na kawałki,otaczamy je w mące , jajku z solą i pieprzem oraz
bułką tartą zmieszaną z parmezanem i natką pietruszki. (100g bułki, 40g parmezanu).smażymy na oleju.
W 3 łyżkach mleka rozpuszczamy serek topiony i polewamy tym warzywa.Podajemy kurczaka z sosem i z warzywami.Smacznego!