Sposób przygotowania:
Kurczak w tempurze na warzywnej pierzynce kokosow
Na tempurę- wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy stopniowo dodając wodę gazowaną- nią regulujemy gęstość ciasta, które powinno być rzadsze niż na naleśniki. Kawałki piersi z kurczaka - na jeden kęs, doprawione solą i pieprzem- maczamy w zimnej tempurze i natychmiast smażymy na głębokim dobrze rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Do podsmażonego na maśle, posiekanego czosnku dodajemy mieszankę Hortex, doprawiamy mieszanką załączoną do opakowania, solą, pieprzem. Dolewamy mleczko kokosowe. Kiedy warzywa będą al dente, zdejmujemy je z ognia, dodajemy roszponkę. Wykładamy na talerze, na warzywach układamy kawałki kurczaka, posypujemy uprażonymi orzeszkami nerkowca.Smacznego!