Sposób przygotowania:
Kurczak w zielonej sałacie
Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami, usmażyć i ostudzić. Sałatę porwać na mniejsze części, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Czosnek pokroić w drobną kostkę, posypać solą i pognieść widelcem, do momentu, aż czosnek puści sok. Do majonezu dodać zmiażdżony czosnek i przyprawy. Powstały sos dokładnie wymieszać.
W salaterce układać składniki w następującej kolejności: sałatę, kurczaka, pomidory, sos i żółty ser. Wierzch posypać koperkiem.
Podawać z pieczywem.
Czosnek pokroić w drobną kostkę, posypać solą i pognieść widelcem, do momentu, aż czosnek puści sok. Do majonezu dodać zmiażdżony czosnek i przyprawy. Powstały sos dokładnie wymieszać.
W salaterce układać składniki w następującej kolejności: sałatę, kurczaka, pomidory, sos i żółty ser. Wierzch posypać koperkiem.
Podawać z pieczywem.
milenazajac