Sposób przygotowania:
Łatwy obiadek Eli
Skrzydełka umyć,osuszyć i obciąć końcówki.Składniki marynaty włożyć do słoika i mocno potrząsać,aż wszystko się połączy.Skrzydełka zalac marynatą i włożyć do lodówki na kilka godzin(im dłużej,tym lepiej).Cukinię wyjąć z marynaty i pokroić w paski.Marchewki obrać i pokroić w ćwierć krążki.Cebulki przepłukać wodą i odsączyć.Do większej prostokątnej brytfanki wsypać ryż,dodać cukinię,marchewkę,cebulki i wymieszać.Skrzydełka wyjąć z marynaty i ułożyć na ryżu.Kostkę rozpuścić w 2 litrach wrzątku,dodać pozostałą marynatę ze skrzydełek,pieprz,wymieszać i zalać skrzydełka z ryżem.Brytfankę przykryć folią aluminiową,włożyc do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 50 minut.Po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze 15 minut,aż skrzydełka się zrumienią.Smacznego!
msewka
Natala1210