msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Leczo

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

odpowiednia potrawa na sezon wiosna-lato

Leczo

Składniki:

Leczo

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo
Kiełbasę pokroić na plasterki,cebule w półpklastry,paprykę w małe kawałki a pieczarki na ćwiartki.Cukinie kroić w półplastry,razem ze skórką.Wszystkie składniki podsmażyć na oleju.Ja smażę partiami. Wszystko włożyć do garnka,wsypać przyprawy,przecier pomidorowy rozmieszać z ok. 0,5 l wody i dolać do warzyw.Dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut co pewien czas mieszając.Jeżeli ktoś lubi gęściejsze potrawy można dodać do przecieru pomidorowego i wody łyżkę mąki pszennej i z tym gotować.