Sposób przygotowania:
Lekkie ciasto z malinami
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną piane ze szczyptą soli,stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru,dodajemy żółtka i chwilę ubijamy.Mąki przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia,następni łączymy z ubitymi jajkami.Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczony biszkopt studzimy. Masa śmietankowa: Czekoladę łamiemy na małe kawałki,stapiamy w kąpieli wodnej i studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy stopioną czekoladę i żelatynę,dokładnie ubijamy. Masę śmietankową wykładamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretka: Delicje przekrawamy na pół i układamy wokół tortu,delikatnie wbijając do masy.Środek wypełniamy malinami. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu,odstawiamy do stężenia.Lekko tężejącą wylewamy na placek i wkładamy do lodówki do stężenia,najlepiej na całą noc.