Sposób przygotowania:
Luksusowy tort czekoladowy
1. Tortownicę smarujemy masłem i wykładamy andruty.
2. Przygotowujemy krem: żel;atynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody.Gdy napęcznieje stawiamy na parze,by dokładnie się rozpuściła.Do mleka dodajemy wanilię i pokruszoną czekoladę-podgrzewamy.Gdy skłaniki się połączą,zestwiamy z ognia.
3. Całe jajka ubijamy ze szklanką cukru pudru na gęsty puch,dodajemy w czasie ubijania rozpuszczoną w mleku czekoladę (wanilię odrzucamy) oraz rozpuszczoną żelatynę ,a następnie cały czas ubijając- łyżkę śmietany.
4. Na spód tortownicy wykładamy wiśnie,na owoce kładziemy krem,wyrównujemy,wstawiamy do lodówki.
5. Przed podaniem tortu ubijamy resztę śmietany z łyżeczką cukru,kawą i zagęstnikiem.Dekorujemy nią tort i przybieramy według upodobań. Schładzamy.
Smacznego!:)
2. Przygotowujemy krem: żel;atynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody.Gdy napęcznieje stawiamy na parze,by dokładnie się rozpuściła.Do mleka dodajemy wanilię i pokruszoną czekoladę-podgrzewamy.Gdy skłaniki się połączą,zestwiamy z ognia.
3. Całe jajka ubijamy ze szklanką cukru pudru na gęsty puch,dodajemy w czasie ubijania rozpuszczoną w mleku czekoladę (wanilię odrzucamy) oraz rozpuszczoną żelatynę ,a następnie cały czas ubijając- łyżkę śmietany.
4. Na spód tortownicy wykładamy wiśnie,na owoce kładziemy krem,wyrównujemy,wstawiamy do lodówki.
5. Przed podaniem tortu ubijamy resztę śmietany z łyżeczką cukru,kawą i zagęstnikiem.Dekorujemy nią tort i przybieramy według upodobań. Schładzamy.
Smacznego!:)