Sposób przygotowania:
Łupacz na obiad :)
Filet z łupacza umyć , osuszyć , pokroić na małe fileciki , posolić,dodać pieprz i kilka kropli soku z cytryny , odstawić do lodówki.Sos jest prosty - siekamy cebulkę , czosnek i podsmażamy na oliwie , dodajemy oczyszczone , pokrojone w plasterki pieczarki i przyprawiamy.Następnie zmniejszamy gaz i dodajemy 1/2 puszki pomidorów , dusimy pod przykryciem przez około 10 minut i na końcu zagęszczamy sos mąką z pełnego przemiału.Ryż wrzucamy na wrzątek , dodajemy sól i gotujemy około 20 minut , po ugotowaniu ryż mieszamy z przyprawą curry.Rybkę wyciągamy z lodówki , obtaczamy w mące i smażymy na oliwie z oliwek z odrobiną masła.Smacznego
kasik12
Paola
Chupnięta
U mnie też zostały kawałeczki pomidorów , mąż zjadł w pięć minut hehe.Dzięki za komentarz.
montajka