Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Makowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobry makowiec na Święta

Makowiec Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makowiec

 

Sposób przygotowania:

Makowiec
Masło roztopić.Drożdże wymieszać z mlekiem.Mąkę wsypać do miski dodać szczyptę soli,cukier puder,masło,jajko oraz mleko z drożdżami i bardzo dokładnie wyrobić.Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Następnie ponownie wyrobić i rozwałkować ciasto.Wyłożyć na całość masę makową i zwinąć w rulon.Wyłożyć na wysmarowaną blachę i pozostawić na 15 minut.Piec ok 25-30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu polukrować.
Makowiec
Ciasto należy bardzo dokładnie wyrobic na jednolita masę
Makowiec
Masę makową wyłożyc na całośc ciasta i zwinąc w rulon.