Sposób przygotowania:
Makowiec
MASA MAKOWA: Mak zamoczyć i przekręcić przez maszynkę 2 razy. Cukier puder, żółtka i masło zmiksować. Dodać mak resztę składników i utarte na tarce (grube oczka) jabłka. Wymieszać i wyłożyć na blachę wyłożoną folią. Piec 45 min.
BISZKOPT: ubić pianę z białek dodać cukier, żółtka i wymieszane mąki z proszkiem. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką i wylać do formy na podpieczony mak piec jeszcze 45 min.
Po upieczeniu placek odwrócić tak żeby mak był na wierzchu i udekorować polewą wg uznania.
Smacznego :).
BISZKOPT: ubić pianę z białek dodać cukier, żółtka i wymieszane mąki z proszkiem. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką i wylać do formy na podpieczony mak piec jeszcze 45 min.
Po upieczeniu placek odwrócić tak żeby mak był na wierzchu i udekorować polewą wg uznania.
Smacznego :).