Sposób przygotowania:
Makowiec zwijany
Margarynę roztopić i ostudzić.Mleko delikatnie podgrzać.Do mleka wsypać cukier oraz drożdze, wymieszać i odstawić na 15 minut.Gdy rozczyn podwoi swoją objętość dodać żółtka,sól,olej,mąkę oraz margarynę roztopioną.Bardzo dokładnie zagnieść i wyrobić.Odstawić na 30 minut.
Mak sparzyć i przekręcić przez maszynkę dwa razy.Ostudzić.Dodać cynamon,cukier.zapach migdałowy,orzechy oraz białka.Wymieszać.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć masę, zwinąć.Zawinąć w papier do pieczenia zostawiając troszkę miejsca ok 1 cm między papierem a ciastem.Pozostawić ponownie do wyrośnięcia.Piec w piekarniku ok 30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu i ostudzeniu polać lukrem i skórką pomarańczową.
Mak sparzyć i przekręcić przez maszynkę dwa razy.Ostudzić.Dodać cynamon,cukier.zapach migdałowy,orzechy oraz białka.Wymieszać.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć masę, zwinąć.Zawinąć w papier do pieczenia zostawiając troszkę miejsca ok 1 cm między papierem a ciastem.Pozostawić ponownie do wyrośnięcia.Piec w piekarniku ok 30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu i ostudzeniu polać lukrem i skórką pomarańczową.