Goodfood

Goodfood

Kucharz
[Przepisów: 5]

Małe cyganeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Małe placuszki po cygańsku z dietetycznym z farszem z mięsa indyka, cukinii, pieczarek i bakłażanu.Danie,które na pewno polubią dzieci.

Małe cyganeczki

Składniki:

Małe cyganeczki

 

  • Składniki:

 

 

 

Sposób przygotowania:

Małe cyganeczki
Mięso smażymy, dodajemy przyprawy oraz drobniutko pokrojoną cukinię, bakłażana oraz pieczarki. Następnie dodajemy sos pomidorowy.Wszystko razem mieszamy i smażymy przez kilka minut.
Następnie przygotowujemy placki. Trzemy ziemniaki na drobnych oczkach, dodajemy drobno pokrojoną cebulkę, 2 jajka i mąkę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Smażymy małe placuszki.
Na koniec przekładamy farszem .
Podajemy na ciepło.