Sposób przygotowania:
Mandarynkowa pokusa
Wszystkie skladniki na ciasto wyrobic i wylozyc do wylozonej folia aluminowa tortownicy (folie dac na dno, zamknac obrecz). Budyn (proszek) wymieszac z polowa zimnego mleka, dodac Schmand, cukier, cukier waniliowy i reszte mleka (ja mieszalam trzepaczka). Wylac mase na ciasto, przykryc folia aluminiowa-jest bardzo rzadkie, ale takie ma byc-i piec 60 min. w temp. 180 stopni. Upieczone ciasto odstawic w zimne miejsce. Odsaczone mandarynki polozyc na zimnym ciescie, polac Tortenguss(zaraz tezeje) lub galaretka i odlozyc na kilka godzin do lodowki.
Chupnięta
mamqa
luna
Doro
kinga
msewka
Pyza
W Tesco też są takie polewy do tortów, jest taka jasna, lekko żółta i czerwona - małe torebeczki (jak proszek do pieczenia) na dziale z dodatkami do ciast
Torcik wspaniały!
iwi69
luna
moli
luna
Polecam Moli, ten sernik jest suuuper.
czarna-mamba