Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Marynowane Paski z Piersi Kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna pierś kurczaka w paski - moje ulubione danie na ciepłą kolację.

Marynowane Paski z Piersi Kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marynowane Paski z Piersi Kurczaka

 

  • 600 g. piersi kurczaka
  • 1 łyżka masła ( do smażenia )

 

  • SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • czosnek ( w proszku )
  • przyprawy: sól / pieprz / papryka

 

  • SKŁADNIKI NA SAŁATĘ
  • 1 mała sałata lodowa ( porwać na małe części )
  • 3 średnie pomidory ( pokroić w plastry )
  • 4 duże pieczarki ( pokroić w plastry )
  • 3 średnie zielone ogórki ( pokroić w półksiężyce )
  • 100 g. czerwonej fasoli ( kidneybohnen )
  • 1 por ( pokroić w plastry )
  • 1 pęczek szczypiorku cienkiego ( posiekać )
  • przyprawy: sól / pieprz

 

Sposób przygotowania:

Marynowane Paski z Piersi Kurczaka
► Składniki marynaty dokładnie wymieszać, piersi z kurczaka pokroić w paski, zmieszać z marynatą i odstawić w chłodne miejsce. Sałatę lodową połączyć z resztą składników, wymieszać i przyprawić. ► Mięso smażyć w patelni na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron, aż nabierze złotobrązowego koloru. ► Porcje sałaty ułożyć na talerzu i polać dressingiem, obok ułożyć paski usmażonego kurczaka.
Marynowane Paski z Piersi Kurczaka
Sałatę lodową połączyć z resztą składników - wymieszać i przyprawić.
Marynowane Paski z Piersi Kurczaka
Składniki marynaty dokładnie wymieszać - piersi z kurczaka pokroić w paski - zmieszać z marynatą i odstawić w chłodne miejsce.