misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Matiasy w ziołowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Śledzik. Majonez mieszamy razem ze śmietaną. Dodajemy, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem cayenne.

Matiasy w ziołowym sosie

Składniki:

Matiasy w ziołowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Matiasy w ziołowym sosie
Majonez mieszamy razem ze śmietaną. Dodajemy, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem cayenne. Myjemy zioła, osuszamy i oddzielamy listki od łodyżek. Liście siekamy i mieszamy z sosem. Cebulę obieramy, pokroić w talarki. Matiesy układamy równo na talerzu i smarujemy jajkiem. Dekorujemy cebulą i pietruszką. Polewamy sosem.