Sposób przygotowania:
Mazurek drożdżowy z bakaliami i polewą
Przygotowanie:
Drożdże wymieszać z mlekiem.Ubić jajka z cukrem i utrzeć ze stopioną margaryną.Do tej masy dodać ciepłe mleko z drożdżami,wymieszać i odstawić na 8 godzin.Następnie wsypać do masy mąkę,bakalie i łyżką wymieszać ciasto.Od razu rozłożyć do natłuszczonej masłem i obsypanej mąką dość dużej blasze.Upieczone polać lekko ciepłą polewą.
Drożdże wymieszać z mlekiem.Ubić jajka z cukrem i utrzeć ze stopioną margaryną.Do tej masy dodać ciepłe mleko z drożdżami,wymieszać i odstawić na 8 godzin.Następnie wsypać do masy mąkę,bakalie i łyżką wymieszać ciasto.Od razu rozłożyć do natłuszczonej masłem i obsypanej mąką dość dużej blasze.Upieczone polać lekko ciepłą polewą.