Sposób przygotowania:
Mazurek szyszkowy
Margarynę posiekaj z mąką.Dodaj proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier, jajko i śmietanę. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkuj ciasto, przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę i uformuj niewysoki rant.
Piecz około 20-30 minut w temp.180*C na zloty kolor.
Krówki, iryski, margarynę i kakao rozpuść w garnku na małym ogniu. Jak masa przestygnie dodaj ryż, wymieszaj i gotową masę nałóż na upieczony spód mazurka.
Piecz około 20-30 minut w temp.180*C na zloty kolor.
Krówki, iryski, margarynę i kakao rozpuść w garnku na małym ogniu. Jak masa przestygnie dodaj ryż, wymieszaj i gotową masę nałóż na upieczony spód mazurka.
msewka
montajka