Sposób przygotowania:
Mazurek Wielkanocny -jajo
Na stół wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, robimy zagłębienie. Wbijamy żółtka dodajemy cukier i cukier waniliowy. Margarynę siekamy i dodajemy do reszty składników. Zagniatamy szybko ciasto iw wstawiamy do lodówki na godzinę. Przygotowujemy papier do pieczenia. Kładziemy ciasto przykrywamy drugim papierem do pieczenia, wałkujemy ciast ona pół centymetra. Wycinamy szablon jajka i przykładamy do ciasta , tak wycinamy kształt i pieczemy co nam dusza zapragnie. Pieczemy koło 20 minut w 170 stopniach . Po ostudzeniu dekorujemy. Wykładamy masę krówko-wą i dekorujemy chrupkami ,gwiazdkami ,rodzynkami i skórką cytrynową startą przed dekorowaniem.
marietta
Cukiereczek13
lalunia
Takie domowe najlepsze nawet jeśli ładnie nie wygląda :)
misia5
robaczek
biedroneczki