Sposób przygotowania:
Mazurek z orzechami
1. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę i upiec. 2. Wszystko razem przesmażyć na patelni przez 15 min.,stale mieszać! Drugą część ciasta wyłożyć na tę samą blachę. Wylać masę orzechową. Upiec. 3. Wszystkie składniki zagotować. Masą przełożyć zimne placki.
Natala1210
sandra667
Jeśli ktoś byłby łaskaw mi wytłumaczyć, dać jakiś szczegółowy opis będę bardzo wdzięczna, gdyż to będzie pierwszy raz jak będę piekła mazurka :)
czekoladka_m
Ten mazurek też jest na kruchym cieście;)
Jeden spód ciasta pieczemy bez żadnych dodatków. Natomiast na drugi surowy jeszcze spód wykładamy masę orzechową i dopiero wtedy pieczemy
Studzimy, na pierwszy spód wykładamy krem i przykrywamy ciastem z masą orzechową.
Jakby jeszcze coś było niejasne to służę pomocą;) pozdrawiam