zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mielone odmienione

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kotlety mielone w innej wersji.

Mielone odmienione

Składniki:

Mielone odmienione

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone odmienione
Mięso umyj, pieczarki i cebulę oczyść. Wszystko zmiel w maszynce z grubym sitkiem. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do zmielonych produktów, dodaj jajka, bułkę tartą, kaszę mannę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj, jeżeli masa jest za sucha dolej około pół szklanki wody i ponownie wyrób masę. Formuj nie za grube okrągłe kotleciki, obtaczaj w bułce tartej i usmaż na oleju.

Podawaj z ziemniakami lub ryżem, albo z pieczywem jako kolacja.