Sposób przygotowania:
Mięsno - grzybowe fantazje Kazika
Na silnym ogniu, w patelni podgrzej tłuszcz, mięso po pokrojone w 1,5-2 cm kostkę i obtoczone w mące pszennej obsmaż na złoto, wybierz łyżką cedzakową, przełóż do garnka, podlej lekko wodą i duś na małym ogniu. Na patelnię z tłuszczem wrzuć teraz cebulę pokrojoną w piórka, zeszklij i dodaj pokrojone w paski, podgotowane grzybki suszone, wodę w której się gotowały wlej do garnka z mięsem i cebulą, dodaj też liście laurowe. Dolej również sos własny, z grzybów ze słoika. Na patelnię z grzybami (pokrojonymi suszonymi) i cebulą, dodaj grzybki ze słoika pokrojone również w paski.Po zagotowaniu całości, dodaj do garnka z mięsem, dokładając resztę składników i przypraw. Jeśli trzeba dolej nieco wody przegotowanej(!), może być już zimna. Duś jeszcze ok. 10 minut. Śmietanę mieszaj z dodatkiem wody i mąką ziemniaczaną, wlej do garnka, wymieszaj, zagotuj, odstaw z ognia. Pyszne z: >> „Pyzami na parze”<<.
pusieczek2@wp.pl
45Kazik
Rób i oceniaj :D tylko gości za duzo nie zapraszaj bo zjedzą wszystko :D
Gość
45Kazik
Cieszę się,że trafiłem na "5" w Twoje zapasy/przetwory.
Zachowaj resztę na inny przepis.
pozdrawiam
P.S.
A może wejdź do nas na stałe i wstawiaj swoje przepisy.
Pyza