mięsko

mięsko

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

mieszanka z resztek cielęciny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kiedy zostanie nam cielęcinka, z którą nie wiemy co dalej zrobić:)

mieszanka z resztek cielęciny

Składniki:

mieszanka z resztek cielęciny

 

 

Sposób przygotowania:

mieszanka z resztek cielęciny
Cielęcinę przepuścić przez maszynkę, ugotowane ziemniaki przetrzeć przez sito, śledzie obrać z ości i drobno posiekać, także jabłka, dodać 2 łyżki masła, żółtka, trochę utartej cebuli, śmietanę, kilka ziarenek ziela angielskiego, posolić, popieprzyć, dodać ubitą pianę z białek. Wszystko dobrze wymieszać na jednolitą masę, włożyć do wysmarowanego masłem rondla i osypanego tartą bułką, wstawić na pół godziny do gorącego piekarnika.