Sposób przygotowania:
migdałowe z wiśniami
ciasto:z podanych składnikow zagnieść ciasto, zawinąć w folię i na poł godz. włożyć do lodówki.następnie podzilić na dwie części i rozwałkować na dwa cienkie placki. jedną część ciasta przełożyć do kwadratowej formy wyłożonej pergaminem i piec 15min w tem. 200*C upieczone wystudzić.masa:masło zagotować z cukrem miodem i śmietaną.zdjąć z ognia wsypać płatki migdałowe i wymieszać.drugą częsc ciasta przełożyć do formy wyłożonej pergaminem, a na wierzch wyłożyć masę migdałową.piec 15min w tem.220*C .wystudzone ciasto pokroić w kwadraty.nadzienie:pierwszy upieczony placek otoczyć ramką zrobioną z folii aluminiowej i ułożyć na nim wiśnie.na mleku z dodatkem cukru ugotować budyń. dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i wystudzić. na koniec koniec dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać . przygotowaną masę wyłożyć na wiśnie .całość pokryć przygotowanymi kwadratami ciasta z masą migdałową.wstawić na 3 godz. do lodowki. -