Sposób przygotowania:
Minestrone wg Stendhala
Wszystko oprócz ryżu i kapusty - włożyć do garnka. Seler, marchew i cebula muszą być pokrajane w plasterki, kabaczki w kostkę (obrane i bez pestek). Posolić i zalać dużą ilością wody, gotować bardzo wolno, w miarę gotowania dolewać wody.
Na godzinę przed zdjęciem garnka z ognia dorzucić kapustę podzieloną na osobne liście, większe przekrajać na pół. Ryż wrzucić na pół godziny przed zdjęciem z ognia. Ziemniaki rozgnieść dla zagęszczenia zupy.
Przed podaniem wsypać 2 garści utartego sera.
Na godzinę przed zdjęciem garnka z ognia dorzucić kapustę podzieloną na osobne liście, większe przekrajać na pół. Ryż wrzucić na pół godziny przed zdjęciem z ognia. Ziemniaki rozgnieść dla zagęszczenia zupy.
Przed podaniem wsypać 2 garści utartego sera.
darek112