A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Mini klopsiki z sosem rzodkiewkowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

zdrowe,smaczne i w sam raz na jeden raz ;D ,do zjedzenia rzecz jasna

Mini klopsiki z sosem rzodkiewkowym

Składniki:

Mini klopsiki z sosem rzodkiewkowym

 

  • 500 dag mielonego mięsa indyczego
  • 1 jajko
  • garść natki pietruszki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 0,5 małej łyżeczki chrzanu żurawinowego
  • szczypta imbiru
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta ok.0,5 szklanki
  • PONADTO:
  • bulion warzywny(może być z kostki)
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • sałata
  • SOS RZODKIEWKOWY:
  • 1mały jogurt naturalny
  • 5 rzodkiewek
  • sól

Sposób przygotowania:

Mini klopsiki z sosem rzodkiewkowym
Do masy mięsnej wbijamy jajko,siekamy drobno natkę i seler naciowy,dodajemy resztę produktów,wyrabiamy masę.W rondelku gotujemy bulion,formujemy klopsiki wielkości włoskiego orzecha.Gotujemy na średnim ogniu,pod przykryciem około 10 minut.Z jogurtu i tartych rzodkiewek przygotowujemy sos,solimy do smaku.Klopsiki podajemy na sałacie polane sosem z pieczonymi ziemniakami.Smacznego