Sposób przygotowania:
Mini pizze z kwiatem cukinii
Ciasto: drożdże rozmieszać z cukrem. Dodać wodę wymieszaną z olejem i wlać do drożdży. Odstawić na 15 minut. Jak mieszanina zacznie się pienić dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. W tym czasie można przygotować sos, co jest bajecznie proste. Pomidory umyć i wrzucić na 3 minuty do wrzątku (nie gotować). Wyjąć i obrać ze skóry. Obrane pomidory i resztę składników sosu włożyć do garnka i zmiksować. Kwiaty cukinii opłukać. Rzodkiewki drobno pokroić i wymieszać z twarożkiem. Twarożkiem napełniać kwiaty. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Każdą część spłaszczyć i nadać owalny kształt z wyższymi brzegami. Połozyć na blaszce z papierem do pieczenia. Na każdym placku rozsmarować sos, położyć jeden kwiat i posypać startymi serami- żółty i mozzarella. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Mini pizze piec około 20 minut.