Sposób przygotowania:
Miodownik
Ciasto: na stolnicy z podanych składników zagnieść szybko ciasto kruche i podzielić na dwie części. Upiec dwa placki.
Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać powoli cukier i dalej ubijać. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i powoli wymieszać. Upiec biszkopt.
Zagotować większą część mleka. Mniejszą część wymieszać z podanymi składnikami i wlać na gotujące się mleko. Budyń ostudzić. Masło rozetrzeć w makutrze i dodawać po jednej łyżce zimnego budyniu.
Przełożyć placek, na wierzch polać polewą.
Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać powoli cukier i dalej ubijać. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i powoli wymieszać. Upiec biszkopt.
Zagotować większą część mleka. Mniejszą część wymieszać z podanymi składnikami i wlać na gotujące się mleko. Budyń ostudzić. Masło rozetrzeć w makutrze i dodawać po jednej łyżce zimnego budyniu.
Przełożyć placek, na wierzch polać polewą.