Sposób przygotowania:
Miodowo-pikantne żeberka Eli
Żeberka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i podzielić na porcje.Wymieszać razem:sos sojowy,sok z cytryny,sos chilli,ocet winny,miód,olej,przyprawę do żeberek i pieczeni,paprykę,czosnek,chilli,sól i pieprz.Żeberka przełożyć do pojemnika,zalać marynatą,przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Jeden koniec rękawa spiąć zaczepem.Żeberka włożyć do rękawa,dodać cebulę,czosnek,pozostałą marynatę i spiąć drugi koniec zaczepem.Rękaw ostrożnie położyć na blaszce i piec przez 70 minut w temperaturze 180 stopni.Blaszkę wyjąć z piekarnika,rozciąć rękaw i ostrożnie wyjąć zawartość.Blaszkę włożyć jeszcze do piekarnika i piec około 15 minut,aż żeberka się zrumienią.Żeberka wyjąć na półmisek.Sos zlać do rondla i zagotować.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Ja podałam żeberka z ciap kapustą,polaną sosem.Smacznego!
caroline1983
Natala1210
Lady Marmolada
luna
msewka
kwiatula