Sposób przygotowania:
Miodowy filet z indyka z wiśniami
Filet z indyka pokroić na 4 plastry,lekko je rozbić,skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem i włożyć na 30min.do lodówki.Mocno rozgrzać olej,włożyć filet i usmażyć na rumiano z obu stron,zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Szalotki i imbir posiekać,usmażyć na szklisto na tłuszczu pozostałym ze smażenia filetu,dodać wiśnie i mieszając smażyć jeszcze z 3min.Wlać śmietanę wymieszaną z mąką i mieszając,by nie zrobiły się grudki mocno podgrzać.Sos przelać do brytfanki ułożyć na nim filet,posmarować miodem,posypać orzechami i płatkami owsianymi,obłożyć kawałkami masła i zapiekać w 180"C ok.5min.Posypać tymiankiem.
msewka