paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Mój keks 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealne ciasto na podwieczorek do mleka

Mój keks 2

Składniki:

Mój keks 2

 

Sposób przygotowania:

Mój keks 2
Wszystkie bakalie z wyjątkiem skórki z pomarańczy łączymy i zalewamy wodą. Tak pozostawiamy je na 25- 30 min do napęcznienia. W tym czasie z jajek oddzielamy żółtka od białek i ucieramy je z cukrem i masłem na jednolitą pulchną masę. Białka natomiast ubijamy piane, powoli dodajemy do masy żółtkowej, do ciasta delikatnie mieszając wsypujemy proszek. Gdy bakalie są gotowe rozdrabniamy je i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Następnie dodajemy do ciasta wraz ze skórką, mieszamy. Całość wylewamy do przygotowanej formy. Pieczemy 45 min w 180C. Nie wyjmować gotowego ciasta nim całkowicie ostygnie.