Sposób przygotowania:
moj orzechowiec
Ciasto:
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.
Jedną część upiec samą na dużej blasze (ok. 20-25 min) - aż złapie złoty kolor.
Na drugą część ciasta nałożyć orzechy smażone w maśle i miodzie i również ją upiec.
Orzechy:
Rozpuścić masło na dużej patelni, dodać orzechy, miód i cukier.Smażyć ciągle mieszając na złoty kolor.
Na drugą część ciasta nałożyć gorące orzechy (prosto z patelni) i piec ok. 20-25 min.
Krem:
Żółtka, cukier i mąkę wymieszać w 1/2 szklanki mleka i wlać na gotujące mleko. Ugotować budyń. Ostudzony budyń utrzeć z kostką masła.
Przełożyć ciasto masą i zostawić do nasiąknięcia.
Smacznego.
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.
Jedną część upiec samą na dużej blasze (ok. 20-25 min) - aż złapie złoty kolor.
Na drugą część ciasta nałożyć orzechy smażone w maśle i miodzie i również ją upiec.
Orzechy:
Rozpuścić masło na dużej patelni, dodać orzechy, miód i cukier.Smażyć ciągle mieszając na złoty kolor.
Na drugą część ciasta nałożyć gorące orzechy (prosto z patelni) i piec ok. 20-25 min.
Krem:
Żółtka, cukier i mąkę wymieszać w 1/2 szklanki mleka i wlać na gotujące mleko. Ugotować budyń. Ostudzony budyń utrzeć z kostką masła.
Przełożyć ciasto masą i zostawić do nasiąknięcia.
Smacznego.