iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Moje chrupięce krokiety z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Krokieciki z pieczarkami , chrupiące

Moje chrupięce krokiety z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Moje chrupięce krokiety z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Moje chrupięce krokiety z pieczarkami
Gotowe krokiety podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem . Kapustę kroimy w paseczki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. do garnka wkładamy kapustę , marchewkę ,liść laurowy i gotujemy. Pieczarki kroimy w paseczki, udka gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i liścia laurowego. Cebulę obieramy i siekamy. Na patelni na maśle podsmażamy cebulkę i pieczarki.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowaną kapustę odcedzamy. Ugotowane udka obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Do podsmażonych pieczarek dodajemy poskubane mięsko i podsmażamy. Podsmażone pieczarki z mięsem dodajemy do ugotowanej kapusty. Mieszamy dobrze. jeszcze chwilę smażymy jeżeli trzeba doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Z mleka , mąki i jaj robimy ciasto naleśnikowe. Dodajemy odrobinę cukru i soli do smaku. Z ciasta odlewamy ok 2-3 nabierki w tym cieście będziemy moczyć krokiety. Z reszty ciasta smażymy naleśniki. Farsz nakładamy na usmażone naleśniki zawijamy. Moczymy w cieście potem w tartek bułce i smażymy na oleju na złoto.
Moje chrupięce krokiety z pieczarkami
Tak wyglądają krokiety po zwinięciu przed moczeniem w cieście

Tagi:

tarta krokiety