Sposób przygotowania:
Muffinki a'la grzane wino
Najpierw przygotować napar. Do rondelka wlać wodę , wrzucić laskę wanilii i wydobyte z niej ziarenka, cynamon , cukier brązowy , skórki z owoców i sok z pomarańczy. Gotować aż wywar się zredukuje o połowę. Dolać wino i ponownie zredukować o połowę aż powstanie aromatyczny wywar. Wystudzić.Morele namoczyć pokroić w kosteczkę , orzechy laskowe posiekać. Suche składniki na ciasto wymieszać razem , dodać masło , mleko, jajka i pół szklanki wywaru. Wymieszać dokładnie mikserem. Dodać posiekane w kostkę morele i orzechy. Do formy włożyć papierowe papilotki i wypełnić ciastem na 3/4 objętości. Piec 15/20 min w temp. 180 stopni.Przygotować lukier , do białek stopniowo dosypywać cukier puder aż otrzymamy konsystencje śmietany , dodać barwnik i dowolnie udekorować wystudzone muffinki.