Sposób przygotowania:
Murzynkowy sernik z budyniem malinowym
Do rondla włożyć masło, cukier, kakao i 2 łyżki mleka. Gotować około 5 minut, zdjąć z ognia, ostudzić. Następnie dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej tortownicy o średnicy 23-25 cm. Ser twarogowy dokładnie zmiksować z masłem, żółtkami, cukrem pudrem i wanilią. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Na przygotowane ciasto w tortownicy łyżką nakładać porcje sera i budyniu. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 40-45 minut. Ostudzone ozdobić rozpuszczoną czekoladą.
evita0007
mela25
Dorcia
Reniz
Jest to połączenie karmelu i naturalnej wanilii w młynku-można kupić to w każdym markecie. Pozdrawiam :)
Dorcia
Aha ,dziekuje...ja nie mieszkam w Polsce i nie znam tego:)