mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Torcik z muszelek nadziewany szpinakiem był bardzo dobry polecam :-)q

 Muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem

 

  • 400 gram makaronu muszelki

 

 

 

 

  • 10 pomidorków koktajlowych

 

 

 

  • 5 plasterków szynki suszonej domowej

 

  • 2 papryczki chili

 

  • 4 gałązki pietruszki

 

  • 4 wykałaczki

 

 

  • 1 pomysł na makaron z serem

 

 

 

 

  • 400 ml wody

 

 

Sposób przygotowania:

Muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem
Makaron wrzucam do garnka z wrzącą wodą. Gotuję aldente. Przelewam zimną wodą, i odcedzam na durszlaku. Do miski wbijam jajka, dodaję czosnek sprasowany, mleko, ser starty, mleko, sól. Szpinak myję dokładnie, i przesmażam na patelni na oleju dosłownie chwilę. Zimny dodaję do masy jajecznej, i mieszam. Formę o średnicy 26 cm smaruję, wykładam makaron, wylewam na to masę jajeczną, układam na wierzchu pomidorki koktajlowe, i połowę mozzarelli. Zapiekam w piekarniku 15 minut temp 180 stopni. . Wyjmuje z piekarnika dodaję oliwki, zielone i czarne, szynkę, plasterki pieczarek, oraz plastry cukinii cienkie. Dodaję resztę mozzarelli. Ponownie wkładam do piekarnika na 5 minut. Po wyjęciu dekoruję bazylią świeżą , i robię różę z pomidora dużego
 Muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem
Makaron muszelki szpinak mrożony pomidorki
 Muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem
Makaron ugotowany aldente nadziany szpinakiem
 Muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem
Serowy sos wylany na makaron w formie okrągłej
 Muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem
tort po upieczeniu ozdobiony różą z pomidora