Sposób przygotowania:
Muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem
Makaron wrzucam do garnka z wrzącą wodą. Gotuję aldente. Przelewam zimną wodą, i odcedzam na durszlaku. Do miski wbijam jajka, dodaję czosnek sprasowany, mleko, ser starty, mleko, sól. Szpinak myję dokładnie, i przesmażam na patelni na oleju dosłownie chwilę. Zimny dodaję do masy jajecznej, i mieszam. Formę o średnicy 26 cm smaruję, wykładam makaron, wylewam na to masę jajeczną, układam na wierzchu pomidorki koktajlowe, i połowę mozzarelli. Zapiekam w piekarniku 15 minut temp 180 stopni. . Wyjmuje z piekarnika dodaję oliwki, zielone i czarne, szynkę, plasterki pieczarek, oraz plastry cukinii cienkie. Dodaję resztę mozzarelli. Ponownie wkładam do piekarnika na 5 minut. Po wyjęciu dekoruję bazylią świeżą , i robię różę z pomidora dużego
monikaT83