Sposób przygotowania:
Nadziewane naleśniki bue (Wietnam)
Zmiksować mąkę ryżową, mleczko kokosowe, jajka i sól aż powstanie rzadkie ciasto. Rozgrzać olej na teflonowej patelni o średnicy 20 cm. Wylać trochę ciasta i smażyć 2 minuty. Zdjać naleśnik z patelni i przełożyć na talerz. Czynność powtarzać aż skończy się ciasto. Wymieszać imbir, sos sojowy i biały, czosnek. Dodać mięso kraba, pieczarki, dymkę, kiełki i przyprawy do smaku. Na każdym naleśniku ułożyć po łyżce farszu, zawinać dwa brzegi do środka i zwinąć rulonik. Obtaczać każdy naleśnik w mace z solą, następnie maczać w jajku, smażyć na głębokim tłuszczu aż staną się chrupiące i złociste. Podać na liściach sałaty, posypane kolendrą. Obok podać miseczkę z nuoc cham.