Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Nadziewane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczarki nadziewane mogą być dodatkiem do obiadu

Nadziewane pieczarki

Składniki:

Nadziewane pieczarki

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane pieczarki
Pieczarki umyć, odciąć trzony.Tartą bułkę wymieszać z mlekiem. Cebulę drobno posiekać i poddusić na maśle razem z posiekanymi trzonami pieczarek, Cebulę połączyć z bułką, wbić jajko, dodać roztarty z solą czosnek, szczypiorek, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Kapelusze pieczarek napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika na 15 minut.