Andziaaaa

Andziaaaa

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Najlepsze pierogi :)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Trzy rodzaje bardzo dobrych domowych pierogów :)))

Najlepsze pierogi :)

Składniki:

Najlepsze pierogi :)

 

  • Ciasto:
  • 1,5 kg mąki
  • 2jaja
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • woda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 4. Omasta:
  • 2 duże cebule
  • masło
  • odrobina świeżego kopru

Sposób przygotowania:

Najlepsze pierogi :)
Ciasto: 1Kg mąki wysypujemy na stolnicę i robimy dziurkę na jajka, wbijamy je, posypujemy solą i pieprzem, następnie wlewamy 2 łyżki oleju(w celu zmiękczenia ciasta), zagniatamy dolewając wodę. Gdy uzyskamy ciasto, zagniatamy je jeszcze przez chwilę. Dzielimy na mniejsze porcje i wałkujemy, podsypując odrobiną mąki, żeby się nie przyklejało do stolnicy. Rozwałkowane, cienkie ciasto wykrawamy szklanką i napełniamy farszem.Farsz: 1. Obrane wcześniej i ugotowane ziemniaki ubijamy tłuczkiem, dodając kostkę sera, następnie podsmażoną, złotą cebulkę, trochę magi, soli i dużo pieprzu i wszystko dokładnie ubijamy.2. Na maśle smażymy zmrożony szpinak(pod wpływem ciepła się rozmrozi na patelni) i dodajemy trochę soli. Gdy szpinak jest już uduszony, odstawiamy go do ostygnięcia. Letni szpinak mieszamy z rozdrobnionym serem fetą i do smaku pieprzem.3. Gotujemy kaszę gryczaną, do wody możemy dodać odrobinę vegety. Mięso mielone smażymy na nie wielkiej ilości oleju, dodajemy podsmażoną na złoto cebulkę, dużo pieprzu, trochę magi i vegety. To dusimy do usmażenia mięsa. Gotujemy jednego, obranego ziemniaka. Gdy wszystko już gotowe mieszamy mięso z rozdrobnionym ziemniakiem i kaszą gryczaną.Zaklejamy pierożki z różnymi farszami, gotujemy w dużym garnku, w osolonej wodzie z łyżką oleju. Od chwili wypłynięcia jeszcze przez moment, żeby były miękkie. Wyciągamy z wody i na talerzu polewamy podsmażoną osmastą ze złotą cebulką i koprem :) PYSZNE!!! Dobre z maślanką ;) Smacznego!!!!!