Sposób przygotowania:
Najlepsze pierogi :)
Ciasto: 1Kg mąki wysypujemy na stolnicę i robimy dziurkę na jajka, wbijamy je, posypujemy solą i pieprzem, następnie wlewamy 2 łyżki oleju(w celu zmiękczenia ciasta), zagniatamy dolewając wodę. Gdy uzyskamy ciasto, zagniatamy je jeszcze przez chwilę. Dzielimy na mniejsze porcje i wałkujemy, podsypując odrobiną mąki, żeby się nie przyklejało do stolnicy. Rozwałkowane, cienkie ciasto wykrawamy szklanką i napełniamy farszem.Farsz: 1. Obrane wcześniej i ugotowane ziemniaki ubijamy tłuczkiem, dodając kostkę sera, następnie podsmażoną, złotą cebulkę, trochę magi, soli i dużo pieprzu i wszystko dokładnie ubijamy.2. Na maśle smażymy zmrożony szpinak(pod wpływem ciepła się rozmrozi na patelni) i dodajemy trochę soli. Gdy szpinak jest już uduszony, odstawiamy go do ostygnięcia. Letni szpinak mieszamy z rozdrobnionym serem fetą i do smaku pieprzem.3. Gotujemy kaszę gryczaną, do wody możemy dodać odrobinę vegety. Mięso mielone smażymy na nie wielkiej ilości oleju, dodajemy podsmażoną na złoto cebulkę, dużo pieprzu, trochę magi i vegety. To dusimy do usmażenia mięsa. Gotujemy jednego, obranego ziemniaka. Gdy wszystko już gotowe mieszamy mięso z rozdrobnionym ziemniakiem i kaszą gryczaną.Zaklejamy pierożki z różnymi farszami, gotujemy w dużym garnku, w osolonej wodzie z łyżką oleju. Od chwili wypłynięcia jeszcze przez moment, żeby były miękkie. Wyciągamy z wody i na talerzu polewamy podsmażoną osmastą ze złotą cebulką i koprem :) PYSZNE!!! Dobre z maślanką ;) Smacznego!!!!!